سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

پُرمصرف‌ترین آنتی بیوتیک ها در کشور

رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو، از آموکسی سیلین و سفکسیم را پرمصرف ترین داروهای آنتی بیوتیک در کشور نام برد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۸ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 12
کد خبر: ۲۳۵۷۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، محمدحسین متولی گفت: آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین و سفکسیم، پرمصرف‌ترین داروهای تأمینی در سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی هستند و عدد آن حدود ۵ هزار میلیارد تومان بود.

 

وی با اشاره به آنتی بیوتیک ها به عنوان پرمصرف‌ترین داروها در کشور، حجم زیادی از آن مربوط به مصرف خودسرانه افراد ارزیابی کرد و ادامه داد: بر خلاف تصور عموم، آنتی بیوتیک ها بر عفونت‌های ویروسی بی تأثیر هستند و منجر به بهبود نمی‌شوند؛ به همین دلیل در این عفونت‌ها مصرف آنتی بیوتیک بی اثر و استفاده از انواع دیگر آن برای اثربخشی پرضررتر است.

 

رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو همچنین گفت: مصرف بیش از حد و غیراصولی آنتی بیوتیک‌ها به باکتری‌ها فرصت می‌دهد مکانیسم‌های دفاعی آنها را برای مقاومت در برابر داروها فعال‌تر کنند. هر زمانی که هر فردی در جامعه یک آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کند، باکتری‌های حساس و مفید بدن از بین می‌روند اما باکتری‌های مقاوم شروع به رشد و تکثیر می‌کنند.

 

متولی با تاکید بر مصرف دارو با تجویز پزشک، بیشترین آنتی بیوتیک های تجویزی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ را آزیترومایسین، سفکسیم، مترونیدازول، آموکسی سیلین، کوآموکسی کلاو، سیپروفلوکساسین، سفازولین، لووفلوکساسین معرفی کرد./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار